Възпитаник на ДМП „Европейски мост“ взе участие в национална среща на детските и младежките парламенти

Архив Школа по гражданско образование "Детски и младежки парламент - Европейски мост"

Никол Добрева, член на ДМП „Европейски мост“ към ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, участва в националната среща на детските и младежки парламенти, която по традиция се провежда от 31 май до 2 юни в рамките на Ботевите дни. Нейн организатор и домакин бе Ученически общински съвет, гр. Враца.

Членовете на младежките парламенти и съвети говориха за формулираните от Съвета на Европа 8 ключови компетентности, които се смятат за основопоплагащи за младежта; запознаха се с възможностите, които ЕС предлага на младите хора между 15 и 29 години; участваха в дискусия за толерантността и дискриминацията в обществото. В заключителната част на практическите дейности парламентите обсъдиха възможностите за бъдещо сдружаване с цел подобряване на работата на младежките организации. Фасилитатори на срещата бяха Райчо Райчев, Тихомира Нанева и Адела Бозмарова от Националния младежки форум.

Участниците също така бяха поканени на официалния концерт по случай празника на град Враца на 1 юни, а на 2 юни да се включиха във всенародното поклонение на връх Околчица в памет на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.