Във Варна отличихме лауреатите в XXI Национален конкурс „Моята България“

Uncategorized

Снимки: Емилиян Ялъмов

На тържествена церемония, провела се в Концертна зала на Младежки дом – Варна, бяха отличени лауреатите в XXI Национален конкурс за художествено слово и художествена фотография „Моята България“, Варна 2022 г. В двата раздела участие взеха ученици от общо 23 населени места в страната.

В раздел „Художествена фотография“ отличията връчи г-жа Албена Маркова, председател на оценяващата комисия в раздела.  Специалната награда на Кмета на Варна отиде при Симеон Симеонов, школа „Позитив“ при ЦПЛР – ОДК, гр. Варна. Специалната награда на Националния дворец на децата отпътува за Ямбол. Неин носител е Стелияна Абрашева.

Специалната награда на Кмета на Варна в раздел „Художествено слово“ бе за театрално училище „Палечко“ при ЦПЛР – ОДК, гр. Варна. За Кристияна Дамянова от ТУ „Палечко“ бе специалната награда на Националния дворец на децата. Журито отреди специалната награда на ОДК да бъде за група „Воловчета“ от ОУ „Панайот Волов“ в морската столица.

Оценяващата комисия в раздел „Художествено слово“ бе председателствана от актьора Красимир Ранков. В оценяването му помагаха актрисите Юлияна Чернева и Даниела Викторова от ДТ „Стоян Бъчваров“ – Варна.

Приветствие към гостите и децата отправи г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

Първенците от отделните възрастови групи и категории представиха пред публиката произведенията, с които бяха отличени.

Творбите на фотографите пък са подредени в специална изложба, която може да бъде разгледана във фоайето на Младежки дом – Варна.

Водещ на събитието бе Димитър Ялнъзов.

Конкурсът „Моята България“ има за цел повишаване интереса на учениците към литературното творчество на българските поети и писатели и интерпретиране на техни произведения. Изграждане на естетическо отношение към българската литература и нагласа за възприемане и осмисляне на нейната национална самобитност, художествен усет и вкус.

Организатори са Община Варна, Регионално управление на образованието – Варна и ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.

Протокол с имената на всички отличени в раздел „Художествена фотография“ – ТУК.

Протокол  с имената на всички отличени в раздел „Художествено слово“ – ТУК.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ – 1 ДЕН

АЛБУМ СЪС СНИМКИ – 2 ДЕН

АЛБУМ СЪС СНИМКИ – НАГРАЖДАВАНЕ