Въведение Богородично в I ОУ

Uncategorized

Школа „Православни християнски традиции и ценности“ с ръководител Радостина Попова изненада в два поредни дни    родителите на деца от школата в две училища по  случай  Деня на Християнското семейство – Въведение Богородично. Те представиха не само  презентация за празника, а по детски истинско  телевизионно предаване с водещи, песни, стихове и сценки, посветени на семейството, добротата и  любовта между хората. Телевизионното предаване се проведе  на 21 ноември в Първо ОУ, а   на 22 ноември в ОУ  „А. Страшимиров“.

Снимки: Моника Попова

На 21 ноември, в  деня на християнското семейство  над петдесет деца от школата по „Православни християнски ценности и традиции” при ОДК – Варна с ръководител Радостина Попова  представиха пред своите родители, приятели и учители премиерното предаване “Православен календар“. Празника „излъчиха на живо“ от Първо основно училище. Камбанен звън обяви началото и всички в залата притихнаха в очакване. Водещите Йоанна Добрева и Георги Ангелов  поздравиха специалните гости на живото предаване – всички майки и бащи, баби и дядовци,  дошли да празнуват заедно. Акценти в предаването бяха: Въвеждането на Пресвета Богородица в храма, кога и как е установено празнуването в България на „Въведение Богородично“, като ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж, празникът в семейството.

            С видеоматериал (презентация) репортерът от пети клас Мария представи Въвеждането на Пресвета Богородица в храма. След това малките артисти от втори клас със своето емоционално изпълнение на драматизацията „Въведение Богородично” накараха публиката да съприживее празничното събитие. Стихове, песни и молитви в прослава на  Божията майка изпълниха децата от трети и четвърти клас. Със своите изпълнения децата подчертаха важната роля на дома и посочиха като пример семейството на Светите праведни Богоотци Йоаким и Анна. Участниците благодариха на своите семейства за грижите и любовта,  с която ги даряват и показаха как се празнува този празник. В края на „предаването“ отец Илия поздрави децата за така добре изпълнените стихове песни и молитви, и сподели, че това е най-хубавият празник, на който е присъствал. В своето поздравление отец Илия подчерта, че любовта в семейството прави децата щастливи и Църквата припомня в този ден на родителите, че преди всичко трябва да се стараем да вложим в сърцата на децата вярата в Бога и да ги възпитаваме като истински християни.

            Всички участници в детското предаване „Православен календар“ получиха като подарък книжката „Преди да влезем в храма“, предоставена от Обществен комитет за православни ценности при Варненска и Великопреславска св. митрополия. Родителите също получиха подарък – брошура за Деня на християнското семейство.