Връчиха призовете от конкурсите „Възкресение Христово“ и „Бог е любов“

Архив Конкурс " Бог е любов" Конкурс "Възкресение Христово"

Снимки: Емилиян Ялъмов

С богата музикално-артистична програма преминаха церемониите по връчването на наградите от Общинския конкурс „Възкресение Христово“ и областното издание на Националния конкурс „Бог е любов“, чийто организатор е ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Голямата победителка във „Възкресение Христово“ е Виктория Симеонова от ПГТ „Проф. Асен Златаров“ – Варна. Деветокласничката бе удостоена със Специалната награда на кмета на Варна – г-н Иван Портних. Жури, председателствано от иконографът Диян Димитров, разгледа и оцени общо 87 творби, разпределени в трите раздела на конкурса. Във „Възкресение Христово“ се включиха общо 82 участници от 14 училища, сочат протоколите на организационната комисия. Отличията бяха връчени от г-жа Монка Николова – директор на Общински детски комплекс, гр. Варна и г-жа Радослава Стойкова – учител по изобразително изкуство, член на журито.

ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ОТЛИЧЕНИ ОТ ОБЩИНСКИ КОНКУРС „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО“

Малко по-късно своите призове получиха и децата, участвали в областното издание на Националния конкурс „Бог е любов“. Там първенците продължават в националната надпревара, която ще излъчи своите победители през м. юни в столицата. Конкурсът „Бог е любов“ е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката.

В паузите от награждаването на двата конкурса препълнената зала в Младежки дом – Варна бурно аплодира изпълненията на балеринките от балет „Вива денс“,  на малките театрали от „Палечко“ и „Глобус“, деца от народен хор „Българче“, школата по пиано и вокален ансамбъл „Звездни струни“.

В ролята на водещи влязоха учениците Ивайла Вълканова и Симеон Симеонов.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ!