Връчиха призовете в XVII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“

Uncategorized

Снимки: Емилиян Ялъмов

На тържествена церемония в Младежки дом – Варна бяха раздадени наградите от XVII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“, Варна 2024 г. Авторитетното жури, председателствано от Доно Цветков, удостои с Гран при Виктория Пощарова от Шумен. Тя се представи в конкурсната програма с жив акомпанимент на пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови, носители на десетки награди от национални и международни конкурси. Специалната награда на кмета на Варна отиде при Катерина Кънева от Пловдив. Специалната награда на Националния дворец на децата бе за вокална формация „Трети „А“ клас“ от Лом. Ралица Коларова от Нова Загора получи наградата за най-добро изпълнение на чуждестранна песен. Максим Ялнъзов от фондация „Звезди на изкуството“ грабна приза за най-добро изпълнение на българска песен. Детското жури присъди своята награда на Анна Ниазиева от Шумен, която освен с грамота и медал си тръгна и с огромен плюшен мечок. Шеннур Фикрет от Търговище бе удостоена със специална награда от оценяващата комисия.

Протокол с имената на всички отличени деца – ТУК.

Отличията връчиха членовете на журито – Доно Цветков, Яница Кънева, Славин Славчев, както и  г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна и Светлана Христова, главен експерт в дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна.
Церемонията бе съпроводена с голям Гала концерт. Изненадата за публиката дойде от изпълнение на живо на Яница Кънева и Атанас Кателиев, които представиха хита „Дихание“ и бяха бурно аплодирани от многобройната публика в залата.

В ролята на водещ влезе Крум Стоянов от ТС „Вълшебната завеса“.
Организатори на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“ са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Варна , Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.
Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Варна г-н Благомир Коцев.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ