Връчиха отличията „Стоян Михайловски“ в Русе, при ОДК – Варна дойдоха големите награди в двата раздела

Вестник "Находки" Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия"

Снимки: Емилиян Ялъмов

Пред Доходното здание в Русе се проведе церемонията по награждаване на отличените участници в XV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“. Конкурсът е организиран от Общинския детски център за култура и изкуство.

В юбилейното му издание се включиха 131 млади литератори и журналисти от цялата страна със 150 творби и 4 журналистически екипа.

Голямата награда – плакет „Стоян Михайловски“ и парична премия от Фондация „Русе – град на свободния дух“ в раздел „Литературно творчество“, получи Анастасия Тришина от Литературен клуб „Касталия“ при ЦПЛР- ОДК, Варна.

Голямата награда – плакет „Стоян Михайловски“ и парична премия от Фондация „Русе – град на свободния дух“ в раздел „Журналистика“, бе присъдена на екип на вестник „НахОДКи“ към ЦПЛР – ОДК, Варна, за репортаж на екологична тематика.

Специалната награда за впечатляваща идея и художествена интерпретация в раздел „Литературно творчество“ също бе за представител на ОДК – Варна. Отличието бе за Карина Цветкова от ЛК „Касталия“.

Възпитаници на „Касталия“ спечелиха още награди в различните възрастови групи и при индивидуалното участие.

Церемонията пред Доходното здание бе изпъстрена с богата музикално-артистична програма, в която участие взеха талантливи деца от Русе.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ