Връчиха отличията от Националния конкурс за млади поп изпълнители „Морско конче“, Варна 2021

Uncategorized

Снимки: Елица МАТЕЕВА

На тържествена церемония в клуб „Вог“ в морската столица късно в неделя бяха раздадени наградите от XIV Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“, Варна 2021 г.

Авторитетното жури, с председател маестро Нелко Коларов, удостои с Гран при Иван Славов от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ – Варна.

Специалната награда на кмета на Варна отиде при малките сладуранки от трио „СиНиМа“, гр. Нови Пазар. Специалната награда на Националния дворец на децата бе за Ванина Григорова от школа за поп и рок певци „Сарандев“, гр. Добрич.

Детско жури също заседава и излъчи свой фаворит. То присъди наградата си на Габриела Петрова от гр. Шумен.

Отличията връчиха г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, маестро Нелко Коларов и членовете на журито г-н Доно Цветков и Християна Дънкова. В ролята на водещ влезе г-н Димитър Ялнъзов, ръководител на театрално студио „Вълшебната завеса“. Церемонията бе съпроводена и от голям галаконцерт. Приятна изненада за гостите бе дуетното изпълние на Георги Кючуков, председател на организационната комисия на конкурса с Християна Дънкова. Двамата изпяха песента „Огън от любов“, с което спечелиха сърцата на публиката. Възпитаници на кино школа „Братя Люмиер“ заснеха любопитни моменти от конкурсната част и галавечерта, които ще представят в свой бъдещ проект.

За първа година конкурсът се проведе в два етапа – онлайн и присъствен. Негови организатори са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Варна , Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

Имената на всички отличени деца в различните възрастови групи може да видите тук:

Протокол на журито от НК „Морско конче“, Варна 2021

Албум със снимки – 1

Албум със снимки – 2