Връчиха отличията на лауреатите от XXIII издание на Националния конкурс „Любовта в нас“

Архив Конкурс "Любовта в нас"

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ

На тържествена церемония в Младежки дом – Варна, бяха връчени отличията на лауреатите от XXIII издание на Националния конкурс „Любовта в нас“.

Специалната награда на кмета на Варна Иван Портних бе за десетокласничката от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ Габриела Стефанова. Габриела е възпитаник и на литературен клуб и младежки медиен център „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Отличието на Националния дворец на децата също отиде в ЛК „Касталия“. Призът бе за бъде Александър Габровски. Името на Габровски вече е добре познато в литературните среди. Той бе един от двамата стипендианти на фондация „Културни перспективи“, където негов ментор бе писателят Георги Господинов.

Александър има в колекцията си още много призове. Сред тях са  първа награда за поезия на националния литературен конкурс „Петя Дубарова“, голямата награда на конкурса „Стоян Михайловски“ и др. С приз от „Литературно общество“ – Варна бе удостоена Елена Трифонова от Пловдив.

През т.г. журито на „Любовта в нас“ разгледа и оцени общо 325 произведения. Техни автори са 203 ученици от 33 населени места в страната. Председател на оценяващата комисия бе Станислав Пенев, поет, член на Съюза на българските писатели.

За да връчат призове на сцената излязоха представители на оценяващата комисия, както и Монка Николова, директор на ОДК – Варна. В съпътстващата програма участие взеха деца от школите на ЦПЛР.

Конкурсът „Любовта в нас“ е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците. Организира се ежегодно от ЦПЛР – Общински детски комплекс, със съдействието на Община Варна и сдружение „Литературно общество”.

Списък с всички отличени може да намерите на официалното уеб страница на ЦПЛР – ОДК гр. Варна www.odk-varna.com.

Още снимки може да разгледате ТУК.