ВРЪЧИХА „НАГРАДА ОДК” НА ИЗЯВЕНИ ПЕДАГОЗИ, ШКОЛИ И УЧЕНИК НА ГОДИНАТА В ОДК-ВАРНА

Uncategorized

На 26 юни 2015 г. в Концертната зала на Радио Варна се проведе Годишният педагогически съвет на Общински детски комплекс – Варна.  Директорът на ОДК г-жа Монка Николова представи пред целия колектив,   родители и деца, богато илюстриран със снимки  Годишен доклад за учебно-възпитателната, организационната, контролната и финансовата дейност в ОДК–Варна за учебната 2014-2015 година.

На тържествена церемония беше връчена „Награда-ОДК” на ученици и учители, постигнали високи творчески и професионални резултати през учебната 2014/2015 година.

През 2011 г. Педагогическият съвет на Общинския детски комплекс на свое заседание  учреди награда „ОДК-Варна”  и прие Статут, за да бъдат награждавани изявени ученици и школи, с високи резултати в учебно-възпитателния процес и спечелили призови места от международни и национални конкурси и състезания.

Целта на тази награда е да удостои с признание и да поощри учители и ученици, като популяризира техния висок професионализъм, граждански принос, талант и значими постижения сред варненската общественост. Наградата е плакет, диплом и   парична награда в размер на 300 лв.  за  учител, 500 лв.  за школа и  100 лв.  за ученик.

Носители  на  „Награда–ОДК” за 2014-2015 учебна година:

  • В категория „Учител на годината” са  Владимир Николов-ст. учител направление „Хуманитарни и обществени   науки”   и Бисер Бъчваров- ст. учител „Спортна дейност”. По решение на директора, за отлично свършена допълнително възложена работа, наградата беше  връчена на  Антоанета Сърбова – счетоводител.
  • Наградените в категория „Ученик на годината” са: Матей Светлан Йорданов от школа по конструиране „Сръчни ръце”; Валентин Огнянов от Куклен театър „Палечко”; Велина Иванова от школа „Балет” и Лев Караван  от Варненска детско-юношеска опера.
  • В категория „Учител и формация на годината”  „Награда ОДК” беше  връчена на   Бистра Бъчварова  и Студио „Балет”.

 

            Всички наградени ученици поздравиха  публиката със свое изпълнение.

            Наградените учители  Владимир Николов и Бисер Бъчваров заявиха, че с паричната награда  ще подпомогнат лечението  на Радостина Попова – учител в ОДК-Варна.