Връчват наградите на XXVI Национален литературен конкурс „Любовта в нас“

Архив Конкурс "Любовта в нас"

Призовете от XXVI издание на Националния литературен конкурс „Любовта в нас“ ще бъдат връчени тази събота от 11 ч. в Младежки дом – Варна. През тази година журито разгледа и оцени общо 363 литературни творби, дело на 219 ученици от 44 населени места в страната, сочат протоколите на организаторите.

Оценяващата комисия е излъчила четири специални награди. Дорина Дюлгерова от ЛК „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, получава специалната награда на Кмета на Варна. Анастасия Тришина, възпитаник на същата литературна школа, грабва специалното отличие на Сдружение „Литературно общество“ – Варна. Наградата на Националния дворец на децата отива в Сливен. Тя е за Николай Хаджистойчев. Цвета Виткова от гр. Правец е удостоена със специален приз за учител-наставник.

Конкурсът е включен в Националния календар на Министерството на образованието и науката за изяви по интереси на децата и учениците и се провежда под патронажа на кмета на Варна г-н Иван Портних.

Церемонията в събота ще може да бъде гледана на живо във Facebook страницата на ОДК.

Протокол с имената на всички отличени в категориите „Поезия“ и „Проза“, може да откриете в официалната уеб страница на ОДК – Варна, раздел „Национални конкурси“.