Високо признание за вестник „НахОДКи“ и възпитаник на школа „Братя Люмиер“ от национален ученически журналистически конкурс

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Снимка: Архив

Вестник „НахОДКи“ отново е сред трите най-добри ученически периодични издания на хартиен носител в страната. Това сочат резултатите от VI Национален ученически конкурс за журналистика „Гео Милев“, чийто организатор е Центъра за подкрепа за личностно развитие, с подкрепата на Община Стара Загора, Къща музей „Гео Милев”, Фондация „Постижения“ и Национална бизнес поща. Безплатното периодично издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, е класирано на второ място сред изданията на хартиен носител. През годините вестникът на ОДК е отличаван за най-добър екип, печелил е и първо място в конкурса.

Престижно място в НУЖК „Гео Милев“ записва и Божана Станева от киношкола „Братя Люмиер“ при ОДК. Възпитаничката на г-жа Елица Матеева е класирана на трето място в раздел „Аналитични текстове“. През м. април т.г. Божана бе отличена и в журналистическия конкурс „Григор Попов“ – Разград, където бе класирана първа в своята възрастова група.