Вестник „НахОДКи“ спечели Националния журналистически конкурс „Гео Милев“

Архив Вестник "Находки" Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия"

Вестник „НахОДКи“, издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, спечели поредното си голямо национално признание. Този път младежката медия завоюва първо място от Националния конкурс за ученическа журналистика „Гео Милев“. Организатори на конкурса са Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) и Къща музей „Гео Милев”. „НахОДКи“ е първенец за страната в раздел „Вестници на хартиен носител“. Варненци са отличени и за най-добър журналистически екип, а Ралица Голева получава поощрение за есето си „Градът на спасението“, сочат протоколите на компетентното жури.

„Изключително съм щастлива от високите резултати. Това още веднъж потвърждава извода, че за малко повече от година от основаването на вестника, младите ни репортери са научили много. За това огромен принос има нашият консултант Емилиян Ялъмов, който с професионалния си опит и чрез организирането на срещи с изявени представители на журналистиката, дава възможност на учениците да се докоснат до някои тайни в професията, които иначе няма как да научат“,  споделя редакторът на „НахОДКи“ и ръководител на младежки медиен център „Касталия“ Магдалена Маркова.

Това не е първи национален приз за младите журналисти на ОДК и техните ръководители през т.г. Екипът на „Касталия“ завоюва по-рано специалната награда на Националния дворец на децата в Осмия национален ученически журналистически конкурс «Григор Попов» в Разград.