Вестник “НахОДКи” бе представен официално в РБ “Пенчо Славейков”

Uncategorized

Вестник „НахОДКи”, безплатно периодично издание на ЦПЛР – Общински детски комплек, гр. Варна, бе представен официално в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”. „Вестникът е с тираж от 300 бр. и се списва от възпитаници на Литературен клуб и младежки медиен център „Касталия” ”, разясни пред присъстващите Григория Иванова, зам.-директор на ОДК. Редактор на вестник „НахОДКи” е Магдалена Маркова, а негов кръстник и консултант – Емилиян Ялъмов.

По време на събитието Григория Иванова раздаде първите журналистически карти на младите репортери. Заедно с тях те получиха и Етичен кодекс на българските медии, който да им напомня за отговорностите, които носи всеки, избрал журналистиката за свое призвание.

Събитието уважиха г-жа Радка Калчева, директор на РБ „П. Славейков”, Адриана Петрова, гл. експерт „Училища” в общинската дирекция „Образование и младежки дейности”, Искра Урумова, журналист и представител на Международния литературен фестивал „Варна Лит”, преподавателите Долорес Коева и Елица Матеева и др.

Сред първите читатели на новото периодично издание бяха възпитаниците на кино школа „Братя Люмиер” и школа „Европейски мост” при ОДК.

Новината за излизането на първи брой на вестник „НахОДКи” вече намери място в повече от 11 национални и регионални средства за масова информация. Вестникът може да бъде открит в сградата на ОДК, Младежки дом – Варна и РБ „Пенчо Славейков”.