Велин Пасков се върна към срещите си с Брайън Де Палма и Анди Гарсия

Архив Вдъхновяващи срещи Вестник "Находки"

Кинорежисьорът Брайън Де Палма, Анди Гарсия и Лив Тайлър са една малка част от световните звезди, с които се е срещал и разговарял журналистът Велин Пасков по време на своята кариера в медиите. За своите стъпки в журналистиката той разказа по време на онлайн срещата си с възпитаници на школите „Касталия“, „Позитив“, „ДМП- Европейски мост“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, както и деца от ЧСУ „Аз съм българче“. Събитието се състоя на 15.01.2022 г. като част от проекта „Вдъхновяващи срещи“, чийто инициатор, организатор и водещ е Емилиян Ялъмов.

„Да се уговори интервю със световна звезда съвсем не е лесно. Още повече, ако работите в малка медия. Трябва да сте много упорити и да не се отказвате“, посъветва членовете на редакционната колегия на вестник „НахОДКи“ Пасков. „Веднъж преминете ли цедката на техните агенти вече няма да имате никакъв проблем и може да задавате своите въпроси. Разбира се, трябва да се държите уважително“, допълни Пасков и не скри, че при срещите си с холивудските величия е изпитвал и известно притеснение. „Брайън Де Палма усети моята първоначална неувереност и да разчупи обстановката с усмивка ми каза да съм спокоен, защото неговият български език е много по-лош от моя английски, след което ме покани да седна до него“, върна се назад във времето Пасков.

Той запозна младите репортери и с част от работата си като експерт и редактор на Българската редакция на Радио Китай за чужбина, както и показа снимки от някои екзотични дестинации, които е посетил.

По време на срещата Пасков говори още за създаването на радио „Канал КОМ“, за вредата от автоцензурата, както и за младежките си години в Детско-юношески театър „Златното ключе“, където е играл на сцената с Къци Лафазанов. Това стана повод да получи покана и за още една среща, този път с младите театрали и кинематографисти на ОДК, която ще бъде осъществена присъствено след отпадане на ограниченията във връзка с разпространението на Ковид-19. Гости на онлайн срещата с Велин Пасков бяха също ръководителите на школи, както и директорът на ОДК – Варна, г-жа Монка Николова.