Варненски ученици помагат на деца, лишени от родителска грижа

Uncategorized
Статията вижте тук: http://www.dveri.bg/content/view/14290/29/
Дългоочакван и вълнуващ бе петият ден от месец декември за малките „сръчковци” от школите по „Приложно изкуство” при Основно училище  „Стоян Михайловски” и „Православни християнски ценности и традиции” при ОДК – Варна.
Децата посетиха своите малки приятели от дом „Другарче”  и с много обич и грижа им подариха детски книжки, играчки и бельо.Средствата за закупуване на подаръците (в размер на 412 лв.) бяха събрани на благотворителна изложба – базар, която се проведе на 20 ноември в притвора на Катедралния храм „Св. Успение Богородично”, с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

Малките художници от Варна сами бяха изработили всички красиви предмети и картички, които се продаваха на благотворителната изложба. Те смаяха купувачите с прекрасните си идеи и произведения.
Трогателно е и желанието да децата да дарят всички средства от продажбата за малчуганите, лишени от родителски грижи. Те лично посетиха възпитаниците на дом „Другарче“ и им занесоха подаръците. Те споделиха с малките възпитаници на дома своите усмивки, добри сърца и пожелания за светло и блогословено посрещане на празника Рождество Христово.
текст и снимки: Радостина Попова