Варненски журналисти удостоиха ОДК със статуетка и грамота

Архив

ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна бе удостоен с една от статуетките на церемонията по раздаване на Четвъртите независими награди за култура и изкуство Media AwARTs  – Варна 2018. Отличието бе по повод 25 години от създаването на ОДК, 65 г. организирана извънучилищна дейност в града, както и във връзка с годишнините на школите: Детски хор „Добри Христов”, Детско-юношески театър „Златното ключе”, Варненска детско-юношеска опера, Народен хор при ДФА „Българче” и Куклен театър „Палечко”. Наградите се определят от комисия, която е съставена от варненски журналисти, пишещи в сферата на културата и изкуството в регионалните и национални медии. За да получи статуетката и грамотата на сцената излезе  лично г-жа Монка Николова, директор на ОДК.

Отличието й връчи Стоян Радев, актьор и режисьор в ДТ „Стоян Бъчваров“ – Варна. Г-жа Николова благодари за високото признание и изтъкна ролята на всеки един от ръководителите на школите в ОДК за този успех.

Статуетка имаше също и за Александър Габровски, възпитаник на Литератулен клуб и младежки медиен център „Касталия“ с ръководител Магдалена Маркова. Габровски бе отличен за изключителните му  успехи на регионални и национални литературни конкурси. През тази година Александър взе Голямата награда за литература от XI Национален конкурс за литература и журналистика „Стоян Михайловски”, както и Национална стипендия на фондация „Културни перспективи” с ментор Георги Господинов.

На церемонията бяха раздадени общо 12 стауетки и грамоти и 4 поощрителни награди. За гостите пя попзвездата Izza. Класическото трио Magnifica завладя публиката със своите изпълнения, а зад пианото бе Венци Михайлов.