Ваканционни занимания на школи „Православни християнски ценности и традиции“

Uncategorized

Ваканционни занимания на школи „Православни християнски ценности и традиции“ с ръководители Стойка Димова и Юлия Христова се проведоха от 6 до 8 февруари в Духовно-просветен център „Св. Арх. Михаил“.

Първият ден беше посветен на Православно краезнание. Учениците бяха на  посещение на варненските  храмове: „Св. Богородица“ и поклонение пред чудотворната икона в храма;  храм „Св. Параскева“ и  старата Катедрална църква на гр. Варна  „Св. Атанасий“, където  бяха посрещнати  от отец Ясен. След това в неделното училище  изработиха макет на православна църква.

Вторият ден посетиха Библейския център, по покана от г-н Стефан Пилц собственик на единствената и уникална експозиция на Библията и с пресата/копие/ на Гютенберг . След разходката в центъра децата имаха творчески занимания  с техниката декупаж .

Третият ден учениците бяха в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“, запознаха се с калиграфското изкуство и изработиха  книгоразделители за своите книжки.  Всички получиха много подаръци и си тръгнаха преизпълнени с впечатления и нови приятелства.