“Болката отляво“ и “Междучасие“ пяха възпитаници на ОДК с Васил Найденов

Архив Вдъхновяващи срещи Вокален ансамбъл "Звездни струни" Детски вокален ансамбъл "Сребърни звънчета"

Много вълнуваща среща между възпитаници на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, и живата легенда на българската популярна музика Васил Найденов се осъществи на 24 януари в клуб „Вог“. Въпреки леките проблеми, които имаше със здравословното състояние, Найденов отдели близо час на младите изпълнители от Детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“ и Вокален ансамбъл „Звездни струни“, които бяха заедно със своите ръководители Юлия Недева, Теодора Сотирова и Георги Кючуков.
Любимецът на няколко поколения българи разказа на присъстващите за началото на своята музикална кариера, за първата си среща с варненската публика, за направата на своите хитове, за работата си в чужбина, даде им ценни професионални съвети и отговори на редица детски въпроси.


Един от най-емоционалните моменти на вечерта бе, когато Стефан Трифонов от „Сребърни звънчета“ застана до звездата и изпя без музикален съпровод „Болката отляво“. Найденов също се включи в изпълнението на талантливия варненец, който е носител на редица престижни награди.

Малко по-късно малчуганите от „Звездни струни“ запяха с Васил хита му „Междучасие“, който за пръв път е прозвучал през далечната 1983 г., но и до днес е в златната му колекция с шлагери.
Голямата ни звезда получи за спомен юбилеен албум на Общински детски комплекс. Той му бе връчен от г-жа Григория Иванова, зам.-директор на ОДК. Децата от школа „Импресия“ пък бяха изработили за Найденов красиво пано, което той обеща да прибави към колекцията си от красиви спомени.


Организатор и водещ на събитието, което е част от проекта „Вдъхновяващи срещи“, бе Емилиян Ялъмов.

Албуми с още снимки от събитието може да разгледате ТУК  и ТУК.