„Бог е любов“ Варна` 2010

Uncategorized
„Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не държи на своето, не се дразни, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. Любовта никога не изчезва”.

Домакини на награждаването отново бяха  децата от школите по изкуства в Общински детски комплекс – Варна.

Децата и техните ръководители познават и пресъздават в своето творчество чудното чувство ЛЮБОВ, и може би точно за това печелят златни медали на конкурси в България и чужбина.

тържествената програма откри  Детски хор „Добри Христов” с диригент Ирена Коларова  и корепетитор Биляна Енева. Хорът  изпълни „Песен за България“ и „Песен за другарството“.

Балерините от Студио „Балет“ с ръководител Бистра Бъчварова представиха „Син валс”.

Чухме „Италианска полка” от Рахманинов, в изпълнение на Силвия Маркова от Школа по пиано „Алегра” с ръководител Кети Арабова.

Малката Маргарита Иванова от Детска вокална група „Сребърни звънчета“ с ръководители Ангелина Милева и Юлия Недева изпя песента  „Балонче”.  Маргарита е носител на Първа награда от НК“Сезони“ Бургас 2010.

Насладихме се на „Валс Шегичка” в изпълнение на балерините от Школа „Балет”, с ръководител Татяна Костова.

Чухме прекрасната песен – „Някъде над дъгата” – в изпълнение на малката Божена Върбанова.   А Теодора Върбанова изпълни великолепно „Аве Мария”.  Двете малки вокалистки са възпитанички на Детска вокална група „Сребърни звънчета” с ръководители Ангелина Милева и Юлия Недева.

„Валс” от Бюрг Мюлер изпълни Йоанна Венелинова от Школа по пиано „Алегра” с ръководител Кети Арабова. Йоанна е лауреат от Национален конкурс „Орфеева дарба“ 2010.

Финал на празника беше изпълнението на Славина Калканджиева от Вокална група „Звездни струни” с ръководител Теодора Сотирова. Славина  изпя „ Мой стих”. Ннеотдавна тя  спечели Гранд При в национален конкурс „Цветен камертон” 2010 гр. Сливен.

Предстоят още  конкурси на децата  от  ОДК-Варна. Желаем на всички  тях нови успехи! Всяка тяхна изява на  сцена е   повод  за гордост на  всички, които  работят в Общински детски комплекс.

Вашият коментар