Благотворителен Коледен бал събра над 8 000 лв. за талантливите деца на ЦПЛР-Общински детски комплекс

Архив

Снимки: Г. Спасов

Членовете на Раунд Тейбъл 5 Варна, част от Световната организация Раунд Тейбъл, организираха благотворителен Коледен бал. Благородното събитие, което се проведе за четвърта поредна година, се състоя в Градската художествена галерия на морската столица и бе под наслов „Всички деца са равни и заедно можем повече“. Тази година събраните средства са над 8000 лв. Те ще бъдат дарени на изявени деца от Общински детски комплекс, гр. Варна. Целта е  да се подпомогнат творчески планове и изяви на възпитаниците на ОДК.

По време на събитието, присъстващите бяха поздравени от Симона Иванова и Виктория Панайотова от ВА „Сребърни звънчета“, а поетичната част беше поверена на Александра Златева и Антония Генева от ДЮТ „Златното ключе“. Гости на бала бяха и немската делегация, която пристигна в морската столица с голям камион с подаръци, изпратени от немски деца и техните семейства по инициатива на Раунд Тейбъл Германия.

Раунд Тейбъл 5 Варна е част от Раунд Тейбъл България и съществува от 2014 година, като за този кратък период успява да привлече вниманието на международните си колеги с множеството инициативи, които осъществява  във Варна и областта.

Международната организация е създадена през 1927 г., а нейна основна цел е събирането на млади професионалисти, които обединяват сили в обществено полезни каузи и инициативи. Името на организацията произлиза от реч на принца на Уелс по време на Британското търговско изложение в началото на века. Раунд Тейбъл е намерила съмишленици в над 65 държави в цял свят, наброява над 40 000 члена, обединени в 2700 клуба.

Колективът на Общински детски комплекс изразява своята благодарност за проявеното отношение към талантливите деца на Варна, които имат нужда от подкрепа, за да осъществят своите творчески мечти!