Благовещениe

Uncategorized
Благовещение – Ден на жената християнка  и майка

Това бе мотото под което премина тържеството, посветено на Благата вест, която честваме всяка година на 25 март.

На 24 март, в  навечерието на празника ученици от 2-ри клас на ОУ „Антон Страшимиров” участници в школа „Православни християнски традиции и ценности” към ОДК- Варна с ръководител Радостина Попова, поканиха своите родители  и учители за ги поздравят и да им припомнят старите християнски традиции  според които Благовещение  е празнуван като ден на жената християнка  и майка.

Денят  в който честваме Благата, радостната вест за скорошното явяване на отдавна очаквания Спасител  е повод да преклоним глави както пред Майката на Спасителя на нашето човечество така и пред своите майки. Децата поднесоха със стихове и песни своята благодарност за грижите и обичта с които ги даряват техните майки всеки ден. Представиха им евангелския разказ за Благовестието на Архангел Гавриил. Припомниха им силата и значението на вярата надеждата и любовта..Това мило тържество бе подарък за родителите,  учителите и директорите на училището, които бяха гости на празника.

Участниците в тържеството също получиха подаръци като награда за своя труд и усърдие в усвояването на християнските ценности. Госпожа Монка Николова, Директор на Общински детски комплекс подари  на  всяко дете книга „Нашата вяра” и икона. Подаръците бяха осигурени от Варненска и Великопреславска св. Митрополия.

Вашият коментар