Бистра Бъчварова-старши учител в ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна със „Златна Муза 2018” г.

Uncategorized

На 29 април, Световния ден на танца, в Зала 1 на НДК,  Асоциацията на хореографите в България на официална церемония  за втори път раздаде своите годишни награди „Златна муза“.

Бистра Бъчварова  – художествен ръководител на Студио „Балет“,  старши учител в Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, град Варна се пребори с  осем номинирани хореографи в категория „Хореография в областта на детското танцово изкуство” и получи приза „Златна муза 2018”. ” . Наградата и бе връчена за хореографията на балетния спектакъл  „Чиполино”.

Асоциацията на хореографите в България за втори път връчва „Златна муза”, като през тази година в статута са включени 11 категории, сред които: класическо балетно изкуство, български танцов фолклор, модерно танцово изкуство, дебют за хореография в областта на съвременния танц, оригинална музика към хореографска постановка и други.

Асоциацията на хореографите в България е учредена на 31 януари 2015 година, с председател Христо  Димитров, създател, хореограф и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ и работи за консолидиране на творците от хореографската гилдия в различни жанрове.

Церемонията по награждаването ще се излъчи по БНТ на 1-ви май от 14 часа.

Честита награда! Желаем на г-жа Бистра Бъчварова здраве, нови творчески успехи и полет на мечтите!