Бинарен урок

Uncategorized

На 16 март в Общински детски комплекс се проведе открито бинарно занятие на тема „Бог, Вселената и детето в нея”, организирано от школи „Православни християнски ценности и традиции” с ръководител Стойка Димова, школа „Европейски мост” с ръководител Долорес Коева и ДЮТ „Златното ключе” с художествен ръководител Сия Папазова.

Концепцията на учебното занятие бе „Правото е на всеки да иска и да търси себе си в големия свят на различията”.

Участие в него взеха ученици от ОУ”Св.Патриарх.Евтимий” и СОУ „Пейо Кр. Яворов”, които представиха един свой меморандум, отправен към родителите, припомняйки на всички нас някои забравени истини. Включени бяха и две тренинг игри за опознаване и самоопознаване.

Децата от ДЮТ ”Златното ключе” се включиха със своите представяния на: Константина Георгиева „Брат и сестра” от Поп Минчева Видрица, Мария Бенчева „На Силистренския фронт 1828 г.” от Блъсков и Симона Алексиева с „Чешма” от Венета Манджева.

В теоретичната част, разсъжденията и игрите участваха както децата, така и техните преподаватели.

Децата от школа „Европейски мост”изразиха своите мнения по интересната тема с есе,посветено на „Бог,Вселената и човекът в него.”

Начинанието мина великолепно с много настроение и прекрасни идеи за християнско възпитание у подрастващите. Родители и гости останаха впечатлени, изказвайки мнение за очакване на още много такива подобни занятия.