Бинарен урок „Цветница“

Uncategorized

На 21.04. 2016  г . в навечерието на празника Цветница се проведе  бинарен урок на школи „Православни християнски ценности и традиции“ под надслов „Децата еднакви и различни”  в СОУ  за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Ив.  Шишманов” в ж.к.  Аспарухово.

Ръководителите на  урока –  г-жа  Д.Кючукова и г-жа  Ст. Димова, показаха на  децата от  2 и 3 клас на 2 СОУ  „Н.Бозвели ”  една различна учебна атмосфера, в която децата с нарушено зрение  учат и творят. Присъстваха на  премиерата  на клипа на Желяз  Колев  „Писма до мама” –  подарък за абитуриентския  му бал от студио „Палас“. След това бяха на обиколка на училището и на посещение на кабинета по информатика, където се  запознаха  с говорещите  компютри за незрящи. Твориха заедно в  кабинета по тактилно  творчество под ръководството на г-жа  Блажева- учител по изобразително изкуство в училището.Изработиха   пролетни картички за Цветница. Разгледаха и  учебниците на Браил.

Децата от двете  училища очакват с нетърпение следващата си среща, за да творят, учат , да се опознават  и да се забавляват  заедно без разлика в техните  възможности.