Бинарен урок по рисуване се проведе в СУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“

Uncategorized

На 10.11.2016 г. от 15.30 ч. в кабинета по изобразително изкуство в СУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, школите при ЦПЛР- Общински детски комплекс, град Варна „Европейски мост“ с учител Долорес Коева и „Православни християнски ценности и традиции” с  учител Дарина Кючукова  проведоха занятие от поредицата „Заедно на училище“.

Темата, над която  учениците  работиха, е свързана с международния ден на Черно море, който те отпразнуваха заедно на 31 октомври. В това занятие учениците  пресъздадоха чрез рисуване емоциите си от преживяното. Урокът премина под ръководството на г-жа Таня Блажева – учител по рисуване в училището  за деца с нарушено зрение.

Младите европейци научиха нови и интересни техники за рисуване, които използват техните приятели. За един учебен час всеки успя да изрази себе си по интересен начин. Изложбата, която направиха в края на работата си, доказа, че такива срещи са необходими и полезни. Тръгнаха си доволни от интересния час и с очакване на следващото съвместно мероприятие „Заедно пеем и танцуваме”.