Актьори от ДЮТ „Златното ключе“ се включиха с импровизационен театър в проект SaHaSo

Архив Детско-юношески театър "Златното ключе"

Възпитаници на ДЮТ „Златното ключе“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, се включиха в две от сесиите от обучителната програма на проект „SaHaSo – Щастливи и сигурни в обществото“.

От две години варненското Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения, заедно с две белгийски организации, участва в проекта, който е финансиран по програма „Еразъм+“. Целта е създаването на обучителна програма, която да дава конкретни насоки за работа с млади хора с интелектуални затруднения по чувствителни теми, свързани с взаимоотношенията, емоционалния живот и сексуалността.

Младите актьори от ОДК взеха участие и в заключителното събитие по проекта, на което в Арт салона на Радио Варна бяха представени интересни моменти от работата, разказано бе за предизвикателствата средствата на изкуството да бъдат използвани в обучението в личностови и комуникативни умения, както и бе разигран импровизиационен театър.

Г-жа Таня Момчева, обучител и автор на обучителната програма, направи премиерно представяне на наръчник за обучение относно взаимоотношенията, емоционалния живот и сексуалността на млади хора с интелектуални затруднения. Можете да го видите тук: https://u-thrive.org/sahaso/ – в секцията Последни новини, от бутона Пълна версия (на български).

Приветствие към гостите отправи г-жа Мария Чанкова, директор на Дневен център „Ривиера” – Варна.

Водещ на събитието бе Емилиян Ялъмов.