Актрисата Яна Маринова в откровено интервю за вестник „НахОДКи“

Архив Вестник "Находки"

Снимки: Емилиян Ялъмов

Актрисата и филмов продуцент Яна Маринова е поредната популярна личност, която се съгласи на интервю за вестник „НахОДКи“, безплатно периодично издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

Маринова се срещна с репортерката ни Габриела Стефанова веднага след края на събитието „Дискусия в училище – Игра на доверие“, което се състоя в Младежки дом – Варна. Пред Габриела актрисата говори открито за нелекото си детство и тийнейджърски години, за насилието в домашна среда и ролята на родителите. Маринова прие и поканата за среща с младите театрали и кинематографисти на Общински детски комплекс, която й бе отправена от Емилиян Ялъмов, организатор в ОДК и консултант на „НахОДКи“.

Яна Маринова е родена в София. Актьорското си образование получава в Lee Strasberg Theater & Film Institute в Лос Анджелис. Магистратура по „Театър и Общество“ защитава в НБУ. Маринова е позната на широката публика с ролите си във филмите „Хотел България“, „Стъклен дом“, „11а“, „Привличане“, „Диви и щастливи“ и мн.др.

Освен Яна Маринова журналистите от „НахОДКи“ вече са се срещали и интервюирали имена като Теди Москов, Н. Пр. Херо Мустафа, Васил Найденов, Николина Чакърдъкова, Койна Русева, Диана Любенова, Георги Тошев, Тамила Хаджаева и мн. др. Интервюто с Яна Маринова ще може да прочетете в бр. 13 на ученическото издание.